Mail Drop

Snel en makkelijk grote bestanden versturen met Mail Drop

Video’s en foto’s hebben hogere resoluties dan vroeger. Bestanden worden dus groter en het zal steeds vaker gebeuren dat het mailen van een bestand, film of foto niet mogelijk is vanwege de beperkingen van de provider. Met de meeste adressen is versturen tot 10 tot 25 MB mogelijk. Daarboven gaat de vlieger simpelweg niet op. Diensten als WeTransfer of Dropbox kunnen dan een uitkomst zijn. Helaas is dit behoorlijk omslachtig waardoor het versturen van bestanden een tijdrovend proces is. En dat is nu precies de reden dan Apple hier een oplossing voor heeft bedacht: Mail Drop. Hetzelfde proces, maar dan in de achtergrond en geïntegreerd in je e-mail programma. Hierdoor is het sneller en gebruikersvriendelijker. Daarom vertellen we in dit artikel hoe je snel en makkelijk grote bestanden kunt versturen met Mail Drop.

Wil je graag sneller werken met Apple Mail? Hier geven we 7 tips om sneller te werken met Apple Mail!

Hoe Mail Drop werkt

Mail Drop instellingen

Mail Drop werkt heel gemakkelijk. In feite stuur je geen bijlage mee, maar een link waarmee de ontvanger het bestand zelf kan downloaden. Het is een kwestie van het te versturen bestand slepen naar het Mail programma van Apple en vervolgens klik je op “verstuur”. Klinkt simpel? Is het ook! Je moet Mail Drop wel even activeren. Dat kan via het menu in Mail > Instellingen > Accounts. Per mailbox is nu bij “Accountinformatie” aan te geven dat grote bijlagen moeten worden verstuurd met Mail Drop (zie afbeelding). Herhaal deze stappen voor elk account waarmee je Mail Drop wilt gebruiken.

Op de iPhone en iPad hoef je niks in te stellen. Je krijgt automatisch een bericht te zien met de vraag of je Mail Drop wilt gebruiken op het moment dat je een groot bestand wilt versturen.

Er zijn echter wel een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden:

  • Een bijlage mag maximaal 5GB groot zijn
  • Nadat je een e-mail hebt verstuurd, hebben de ontvangers 30 dagen de tijd om de bijlagen in Mail Drop te downloaden.
  • Mappen kunnen niet worden toegevoegd (wel gecomprimeerde .zip files)
  • Er mag maximaal 1TB aan bestanden in de “lucht” zijn (als de link na 30 dagen verlopen is, komt de ruimte weer vrij)
  • Het werkt bij alle soorten mail accounts, als het maar als IMAP is ingesteld

Ook moet je iCloud gebruiker zijn (en zijn ingelogd op de betreffende Mac, iPad of iPhone) om het te kunnen gebruiken. De bestanden worden namelijk ge-upload naar jouw iCloud account. Gelukkig gaat het niet af van je gratis iCloud ruimte (5GB) en hoeft het mailadres geen iCloud.com of me.com te bevatten om Mail Drop te kunnen gebruiken.

Mail Drop link

De ontvanger merkt geen verschil

Het mooie van Mail Drop is dat de ontvanger, Mac of niet, geen verschil zal merken. Mac gebruikers zullen de bijlage zien zoals ze gewend zijn: als bijlage. Mac gebruikers met een verouderd systeem, webmail of Windows gebruikers krijgen een download link te zien. De download begint direct als de link wordt aangeklikt. Duidelijk en eenvoudig dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *