Out-of-Office reply mail

3 manieren om een out-of-office reply mail in te stellen

Ga je er even lekker tussenuit? Om je klanten of familie en vrienden op de hoogte te stellen van je afwezigheid kan het handig zijn om naast een aangepaste voicemail ook een out-of-office reply mail in te stellen. Dit kan op verschillende manieren. Wij vertellen je hoe je dit zo handig mogelijk doet voor verschillende type mailadressen.

Opzoek naar inspiratie? Hier vind je de 20 meest hilarische out-of-office reply’s!

Out-of-office reply instellen bij de hosting provider

Het handigste is om een out-of-office reply instellen bij de hosting provider. Dit gaat namelijk ook door als jouw Mac uit staat. Waar je dit kunt doen verschilt per provider. Meestal kan het via je dashboard, controlpanel, webmail of direct admin. Op de website van jouw hosting provider vind je hier meer informatie over. Hier vind je de instructies voor mijndomein, Antagonist en Hostnet.

Maak je gebruik van onze dienst ‘PaSav hosting’? Volg dan onderstaande instructies:
Log in op het controlpanel met je e-mailadres en je wachtwoord. Heb je deze gegevens niet (meer), neem dan contact met ons op. Klik op instellingen aan de linkerkant en kies voor ‘afwezigheidsbericht’. Je kan nu je bericht aanmaken en opgeven wanneer deze actief is. Als je klaar bent sla je deze op.

@icloud.com of @me.com mailadressen

Maak je gebruik van een @icloud.com of @me.com mailadres en wil je hiervoor een out-of-office reply instellen, dan kun je dit ook direct bij iCloud doen. Het grote voordeel is dat dit niet afhankelijk is van een Mac en je de Mac dus ook niet aan hoeft te laten staan. Je hoeft niet eens een Mac te hebben om deze functie te kunnen gebruiken.

Om dit te doen ga je naar www.icloud.com en log je in met het betreffende adres en wachtwoord. Vervolgens ga je bij Apps naar Mail. Klik op het radar icoon linksboven en kies vervolgend voor Instellingen. Ga naar het tabblad ‘Automatisch antwoord’. Schakel de functie in, vul de begin- en einddatum en de tekst in. Je automatische antwoord gaat in op de begindatum die je hebt ingesteld.

Exchange of Microsoft 365

Maak je gebruik van Exchange of Microsoft 365 dan kun je dit doen door in te loggen op de website van Microsoft. Ga naar Instellingen  > E-mail > Automatische antwoorden > Automatische antwoorden inschakelen en vul de gevraagde gegevens in.

Vaak kun je ook aangeven dat er maar één keer (per dag) een reply wordt verzonden. Dat is wel zo prettig voor de ontvanger.

Vergeet niet te testen

Vergeet vooral niet te testen of het ook allemaal naar behoren werkt door jezelf een mailtje te sturen, het liefst vanaf een ander adres. Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *